SHARE

L’Associació La Motorada ha aconseguit reunir 1.000 euros que es destinaran íntegrament a La Marató de TV3, que enguany recapta diners per lluitar contra les malalties infeccioses. Al llarg d’una jornada on el fred va obligar a canviar la ruta de 80 km inclosa en el programa inicial per qüestions de seguretat a les carreteres condicionades pel fred intens, desenes de persones van participar a les activitats solidàries al Circuit de Barcelona-Catalunya per aquesta causa.

Els participants van gaudir d’una xocolatada, una conferència impartida pel Servei Català de Trànsit i Mossos d’Esquadra i de dues voltes al traçat del Circuit. Amb una aportació mínima de 25 euros per moto, l’activitat va mobilitzar el col·lectiu motard, que va respondre a la crida solidària malgrat el handicap de les baixes temperatures.

El lobby motorista

L’Associació La Motorada és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu defensar els drets del col·lectiu motorista a Catalunya. L’entitat, de caire sobiranista, organitza diverses trobades anuals que activa un col.lectiu que gaudeix de les activitats ja regulars al calendari anual com la coneguda sota el mateix nom de ‘La Motorada’ al Circuit de Barcelona-Catalunya –que compta amb el rècord internacional de motos en un traçat– o la Volta a Catalunya en moto entre d’altres. L’entitat està oberta a tothom qui vulgui associar-s’hi sempre i quan subscrigui el decàleg i estatuts fundacionals.

Viure-ho en primera persona

S’acompanya la vivència personal d’un participant, Oriol Nubiola, soci fundacional de La Motorada i membre de la seva Junta Directiva, molt vinculat al món de la motocicleta clàssica, en especial del Moto Club Impala i amb molta experiència en temes relacionats en l’evolució de la moto, del país i la solidaritat.

“L’Associació La Motorada s’havia proposat fer una activitat solidària amb La Marató de TV3. L’habitual bona entesa amb el Circuit de Barcelona-Catalunya ens ho posava fàcil, ens cedien la pista per fer-hi un parell de voltes per un preu mòdic, amb una recaptació que aniria íntegrament a la investigació sobre les malalties infeccioses.

Però encara que no siguem pilots, dues voltes es fan en un moment. Vam pensar de complementar la rodada al circuit amb una ruta per carretera, per tastar asfalts ben diferents. Es tractava d’una volta pel Vallès combinant carreteres de diverses característiques, amb alguns trams especialment revirats a l’entorn de Sant Feliu de Codines i Gallifa. I per fer-ho més rodó, vam programar una xerrada sobre seguretat en moto a càrrec d’una dotació dels Mossos d’Esquadra de Trànsit.

Pocs dies abans, una onada de fred àrtic s’encarregava de refredar el país i deixar-ne bona part en valors sota zero, fins i tot a la vora de la costa. Això ens va fer replantejar la ruta; era massa perillós fer passar una columna de motos per carreteres que podien estar gelades (i una certa incoherència anar a parlar després de seguretat). No vam voler córrer el risc i, a darrera hora, vam prendre la decisió de substituir la ruta per una xocolatada al circuit, que faríem a la sala de premsa.

Probablement el fred va fer desistir algun motard, però a quarts d’onze del matí, una quarantena llarga de motos es trobaven a l’entrada del circuit. La xocolata amb coca ens va anar molt bé per recuperar temperatura i escalfar els ànims. Ja més atemperats, vam anar a la sala de brífing a escoltar la parella de Mossos d’Esquadra.

La xerrada va resultar amena i poc formal, el discurs i les preguntes i respostes s’entrellaçaven amb fluidesa. Tot plegat en un to de molta cordialitat que ens va fer veure el cos dels Mossos com gent propera, amb els mateixos problemes que nosaltres a l’hora de portar moto.

I per acabar, les esperades voltes al traçat català van posar fi a la jornada. Es van fer realment curtes, i és que la majoria de nosaltres no tenim sovint l’ocasió de rodar en un escenari tan magnífic, testimoni de grans gestes esportives. Deu ser comparable a una actuació al Liceu per un aficionat a la música: impressiona (i amb públic ha de ser increíble!). Encara que un cotxe de l’organització limitava la velocitat dels més ‘cremats’, vam poder sentir una mica la sensació de pilotatge en una pista ampla amb totes les mesures de seguretat.

I tot així sense perdre de vista el més important: vam aconseguir un miler d’euros per La Marató, que era el nostre principal objectiu. Malgrat el fred, va ser un bon dia, i volem donar les gràcies a la gent del Circuit de Barcelona-Catalunya i, naturalment, a tots els que vau ser-hi!”.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here