SHARE

El proper dissabte 8 de juliol a les 12.30 hores, el director del Consell Català de l’Esport, Toni Reig, inaugurarà l’exposició ‘Motos de Pilots Catalans al Dakar’ impulsada per l’Associació La Motorada en el marc de les 24 Hores de Catalunya de motociclisme.

Al llarg de l’acte, l’organització li farà lliurament d’una Motoestelada, com a símbol del compromís de La Motorada amb la llibertat del país. També hi haurà els màxims representants d’aquest col·lectiu motorista i independentista amb el seu president al capdavant, Jaume Aragall, així com algun dels pilots que han participat al Dakar.

Una exposició única: només es podrà visitar el 8 i 9 de juliol, al Circuit de Barcelona-Catalunya

L’exposició ‘Motos de Pilots Catalans al Dakar’ serà modular i efímera, ja que només es podrà visitar mentre estiguin actives les 24 Hores Motociclistes, però l’entitat espera que tingui el mateix èxit que va tenir la seva predecessora ‘Motos de les 24 Hores’, que va omplir els pisos box del Circuit l’any passat.

Obrirà les portes a les 12.30 hores del dissabte 8 de juliol, just mitja hora després de donar-se la sortida a aquesta mítica prova de resistència en circuit; aquell dia es podrà visitar fins la 01.00 h del diumenge 9. Aquesta segona jornada, la mostra tornarà a obrir a les 10 hores i tancarà a les 14.00 h, permetent així als pilots participants a la prova gaudir també d’una concentració que no deixarà indiferent a ningú.

L’exposició respon a la filosofia de La Motorada de fer país a través del fil conductor que és la passió per les dues rodes. Per aquest motiu el protagonisme el tindrà una variada mostra de motos dels nostres pilots que han participat i fet història al Dakar, la primera de les quals va ser un producte de la indústria catalana de l’època.

La KTM 700 Rally amb que Nani Roma es va imposar al raid el 2004, o tres de les motos que van alçar a Marc Coma al lloc més alt del podi al 2009, 2011 i 2014/15 (KTM 690 i dues 450, respectivament) tindran un lloc preferent, així com la KTM 450 Rally amb la qual Laia Sanz va ser la primera fèmina en aquesta darrera edició, després de molts èxits acumulats al Dakar. Tampoc hi faltarà la KTM 700 Rally LC4 amb la que Isidre Esteve va anar al desert el 2007, o la també KTM 450 Rally de Gerard Farrés, que li va donar el bronze en aquesta últim Dakar. Totes aquestes unitats les han cedit els propis pilots, que també es deixaran veure per la mostra. Novetat de la competició actual n’és la Honda CRF 450 Rally oficial, que pilota al Dakar i en altres raids el català Joan Barreda.

Aportades pel Museu de la Moto de Basella o pel col.leccionista Jordi Arilla, els visitants també podran admirar la Ossa prototip que va portar Joan Porcar el 1981 o el també prototip BMW amb el que Pau Soler va córrer el 2010; la Yamaha Ténéré de Gonzalo Gil; la Yamaha 850 de Carles Mas de 1990; la Merlin Nómada 500 de Jordi Arcarons del Dakar de 1988, entre d’altres motos que figuren al palmarès del Dakar.

La 4a edició de la Motorada: mobilitzant el col·lectiu motorista

En el marc de les 24 Hores Motociclistes, se celebra la 4a edició de la Motorada que enguany clama a favor del Sí en el referèndum del proper 1 d’octubre. Com a entitat, La Motorada ha mobilitzat fins al moment, des de 2014, 10.000 motocicletes, a les que sumarà les que aglutini en aquesta 4a edició el diumenge 9 de juliol. A més, La Motorada ha col·laborat intensament amb Òmnium Cultural, Súmate, L’Assemblea, el Circuit de Barcelona-Catalunya, Museu de la Moto Bassella-Barcelona, entre d’altres, amb diferents actes-concentració.

L’acte central de La Motorada, ja a la seva 4a edició, serà la volta que un miler i mig de motos donaran al traçat del Circuit de Barcelona-Catalunya, una vegada acabades les 24 Hores.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here