SHARE

L’entitat es constitueix en associació i dóna veu als temes que preocupen el món de la moto i a Catalunya

      • Exposició sobre ‘Motos de Pilots Catalans al Dakar’, els dies 8 i 9 de juliol, al Circuit de Barcelona-Catalunya

La Motorada tindrà un paper destacat a les 24 Hores de Catalunya Motociclistes que acull, del 7 al 9 de juliol, el Circuit de Barcelona-Catalunya.

L’entitat va néixer el 2013 amb l’organització de la concentració de motos més gran mai vista al Circuit de Barcelona-Catalunya, amb unes 6.000 motos. L’acció s’ha anat repetint cada any, i des de l’any passat inclou una volta en marxa al circuit a velocitat moderada.

En aquesta nova etapa de constitució com associació, per més que l’entitat no amagui el color independentista amb mostres ben evidents en les concentracions, la finalitat primera és aglutinar tots els sectors i agents que han fet gran i lluiten per tot el què envolta el motociclisme català (indústria, competicions, normatives, entorn…). Sota aquesta premissa organitzen també a les 24 Hores una exposició sobre els pilots catalans que han fet història en 30 anys de Dakar, i les seves motos.

La Motorada pren especial protagonisme el diumenge 9 de juliol amb una multitudinària concentració i un recorregut que sortirà de Barcelona i es dirigirà cap al Circuit, amb tota la caravana motorista envaint carrers i places. El lloc de concentració serà a les terrasses de l’aparcament al carrer Dr. Font i Quer, per iniciar a les 9.00 hores un itinerari que englobarà el Passeig Olímpic; Avda. de l’Estadi, Plaça Sant Jordi, Avda. Francesc Ferrer i Guàrdia; Avda. Rius i Taulet; carrers Lleida, Tamarit, Entença, Rosselló, Viladomat; Gran Via de les Corts Catalanes; carrers Marina, Mallorca, Sardenya i València; Avinguda Meridiana i agafar la C-17 fins a personar-se al Circuit, amb arribada prevista sobre les 11.30 hores.

Després de la finalització i la cerimònia de podi d’aquest gran esdeveniment esportiu de la moto, el col·lectiu amb tothom qui s’hi vulgui afegir farà una volta al Circuit que seguirà mantenint totes les mesures de seguretat, i sempre de forma cívica i ordenada, mostrant tot l’accent sobiranista dels que en formin part. Molts d’aquests, a banda de banderes catalanes i estelades, lluiran també la ‘Motoestalada’, signada pels 72 diputats independentistes del Parlament i pel President Carles Puigdemont, la qual s’ha reproduït d’una mostra original i es pot adquirir com element de marxandatge que l’associació ven per autofinançar-se. En ser nova associació i en motiu de les 24 Hores Motociclistes, engega una campanya de captació de socis amb un preu de benvinguda quasi simbòlic: 35 euros anuals, promoció que s’allargarà fins concloure 2017; a partir del gener de 2018 el cost d’associar-se a La Motorada serà de 50 euros.

Un any ple d’accions reivindicatives
A banda d’aquest gran acte al Circuit de Barcelona-Catalunya, aquest és un any de molta actividat per l’entitat. Al maig va dur a terme la 1a edició de la volta a Catalunya en moto ‘Donem la volta al país’ en tres dies, 1.027 km amb parades a desenes de poblacions on es va llegir un manifest reivindicatiu en favor de la llibertat de Catalunya i al mateix temps es va celebrar un acte de lliurament a les autoritats locals de la Motoestalada.

Al llarg d’aquests anys d’experiència, l’entitat La Motorada ha mobilitzat un total absolut de més de 10.000 motocicletes. Col·labora amb Òmnium Cultural, Súmate, l’Assemblea Nacional de Catalunya, el Circuit de Barcelona-Catalunya i el Museu de la Moto de Bassella-Barcelona, entre d’altres.

Exposició ‘Motos de Pilots Catalans al Dakar’
A banda de tenir un lloc visible a la pista del Circuit de Barcelona-Catalunya durant el darrer dia de Les 24 Hores Motociclistes, La Motorada també estarà present als boxes, en aquest cas damunt dels pilots que corren amb una mostra que barreja motos i país i amb una perspectiva de 30 anys d’història.

Si les 24 Hores de Resistència són el màxim exponent de la duresa del motociclisme d’asfalt, no hi ha cap dubte de que, traslladat a l’offroad, aquest protagonisme se l’enduen els ral·lis de desert i entre aquests, el mític Dakar, considerat unànimement com la cursa més dura del món en aquesta especialitat.

En aquesta competició, on es porten al límit pilots i màquines, pilots de Catalunya han tingut i hi tenen un paper molt protagonista. Des de l’heroic Joan Porcar, el primer català que hi va prendre part al 1982, a més, amb una moto del país com era OSSA, fins a les 5 victòries de Marc Coma, passant per l’històric triomf de Nani Roma al 2004 o les impressionants actuacions de Laia Sanz, el nom de Catalunya ha brillat i brilla amb llum pròpia al costat de la paraula “Dakar”.

La Motorada organitza, per aquesta ocasió i amb la intenció de homenatjar pilots i motos catalanes al dur raid, la mostra retrospectiva de “Motos de pilots catalans al Dakar”, demostrant a l’hora que Catalunya es una primera potència, tant en competitivitat com en esportivitat a tots nivells, en aquest cas, amb la moto com a ‘vehicle’.

Aquesta mostra, que pren el relleu de l’exposició de motos històriques que havien estat presents a les 24 Hores de Montjuïc que La Motorada va organitzar l’any passat i que va tenir molt èxit, constarà d’una vintena de motos, moltes d’elles cedides pels propis protagonistes. Els detalls de les valuoses unitats que la compondran s’anunciaran properament, però ja és coneguda la participació de motos concursants al Dakar que cedeixen Marc Coma; Nani Roma i la seva parella Rosa Romero; Laia Sanz; Joan Porcar; Gerard Farrés; Carlos Sotelo; Joan Pedrero, així com la implicació de propietaris col·leccionistes o bé marques oficials que hi aportaran un gra de sorra.

La mostra es podrà veure a l’espai habilitat al costat de la sala de premsa del Circuit de Barcelona-Catalunya, obrint portes mitja hora després de la sortida de les 24 Hores de Barcelona Motociclistes (dissabte 8 de juliol); aquell dia restarà oberta fins la 01.00h de la matinada següent. Diumenge es podrà visitar de 10 a 14 hores, sempre de forma gratuïta però essent un centre de recollida d’aportacions voluntàries dels que ho desitgin de cara a finalitats solidàries.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here